Mi az amatőr rádiós

Mapa ďalekých zemí

Oldaltérkép távoli földeken

Amatőr rádió, egyébként is ismert ham rádió, van egyfajta rádiós szolgáltatások, szolgálja az önálló, interkommunikáció és műszaki tanulmányok amatőrök, felhatalmazott személyeket, akik / amelyek érdekeltek az Radiotechnika kizárólag a személyes érdekek és pénzügyi nyereség. Ez a szórakozás, nemes munka, amelyek általában érintik az embert az életT. Bár első ránézésre úgy tűnt, hogy az emberek holdujúci amatőr rádiós elsősorban foglalkozó drótnélküli átvitel šuniek távolság, bizonyítanak Slovko “HAM”, ez nem. Adherents e hobbi pedig az egész komplexum a tevékenységek, amelyek közül az egyik az, hogy az amatőr adás megfelelő szegmenseiben, a rádióspektrum, el kell osztani az ezen célok.

Mit Slovko “HAM”, A gyakran használt a rádióamatőrök ? Ez egy egyszerű rövidítés, amely az első betű Vezetéknévlista három amerikai rádióamatőrök, A képviselők a Harvard rádioklubu, pp. Hymana, Almyho és Murraya, aki száz évvel ezelőtt azonosíthassák állomások az éterben. Ez a rövidítés olyan udomácnila, hogy ha p. A Hyman 1911 A U. S. Congress lobbizott a nagyobb hajlandóságot az amerikai jogszabályok amatőr műsorszolgáltatók, Senators csaknem minden hangszórók ebben a témában leírta a kérdést ebben az összefüggésben HAMSA, A rádióamatőrök. Az idő múlásával a kijelölésben vžilo a világ, és továbbra is használják a gyors, hogy az tükrözze a nevét, amely a rádió sonka.

Prevádzka rádioamatérskej stanice

Üzemeltetés rádioamatérskej állomás

Az engedély az amatőr rádiós műsorszóró állomások, amelyek meghatározzák a jogok és kötelezettségek jogosultjai működnek amatőr rádiós műsorszóró állomások, meghatározzák a szakszerűtlen amatőr műsorszolgáltatás, čo rádioamatérov stavia na rovinu iným službám činným v éteri a zaručuje im určitý stupe védelmet, mint a káros hatásokat.: interferencia a művelet, a többi felhasználó a rádióspektrum. Bármilyen amatőr állomás kommunikál a zenekar, amely azonos jogokat, senki nem lett volna olyan kiváltságokat prisvojovať. Sajnos, Néha lehet, hogy a zenekar és rádioamatérskych találkozásra, aki szintén beszél amatőrök, de arra törekszik, hogy egyenlő, mint mások. Elleni védelem az ilyen dolgok nespratníkov nem nyújt semmilyen állapot, kell néznie a rádióamatőrök magukat.