Mit rádióamatőrök

Veľká krátkovlnná anténa

Egyesült walkie-antenna

Mivel a személy iránt érdeklődő amatőr műsorszolgáltatás teljesíti az összes felsorolt feltételek a speciális szakmai kompetencia, és sikeresen befejeződött, mielőtt a vizsgabizottság által meghatározott engedélyezési szerv a vizsgálati üzemeltetője rádio, kérhet engedélyt, hogy hozzanak létre és működtet egy amatőr rádióállomás és hívójelét hozzárendelés. Po obdržaní zmieneného povolenia a rádioamatérskej značky sa pred ním otvoria široké možnosti naplnenia predstáv rádioamatéra a záleží len na om a, az irányt a tevékenység magában foglalja rádioamatérska.

A múltban nagyon népszerű és aktív klubok rádioamatérske. Az apartmanok felszereltsége: saját átviteli eszközök, valamint a kijelölt hívókód. Ma, bár még mindig vannak, tevékenységük, hogy bizonyos kivételek, jelentősen csökkent. Egyéni rádióamatőrök - tagok - bennük többé-kevésbé rendszeresség mai arca. Az ülések szentelt klasszikus amatőr akció, vymietartalmazzák a saját tapasztalatait a művelet a legújabb technikai ismeretek. Egyes klubok fordítsanak a felkészülés az új jelöltek rádioamatérskych előkészítő tanfolyamok szervezése, amelyben az amatőrök a jövőben arra, hogy mindent meg kell tanulnia kezelni a piaci vizsgálatok. Club márka él nagyon gyakran használják a versenyeken rádioamatérskych, Amikor egy nagyobb állomás üzemeltetői. Magasabb szinten a klubok, hanem az egyének rádioamatérskymi tetőfedési nemzeti szövetségek, illetve a szakszervezetek (Szlovákia SZR), amelyeket beépítettek a globális rádioamatérskej Unió (Iaru). Ez, hogy ezzel a műsorszolgáltató amatőr zenekarok, ellentétben a múltban, Szlovákia jelenleg a tagok száma, az ilyen szervezetek nem feltétele.

Rádioamatérske pracovisko

Rádioamatérske osztály

Valószínűleg a legnagyobb csoport áll amatőröknek szánt animáció a klasszikus rádiós kapcsolat más amatőr állomások, amely világszerte több millió. Közötti kommunikáció rôznojazyčnými rádiomatérmi leggyakrabban használt angol, de van egy szabály. Egyszerűsítése és gyorsítása közötti kommunikáció amatőrök, különösen a távíró szolgáltatás, Sonka tárgyalásokat folytatott széles körű amatőr és az úgynevezett hivatkozások. -Q-kódok. Mint a kommunikáció a nyílt beszéd fontos, hogy ne vegye át a hibás adatok, amatőrök segítségével egyedi betű helyesírás a megállapított feltételek, amely az ún. Helyesírása tábla.

A második nagy csoportba az amatőrök, foglalkoznak elsősorban az építőipar és a tesztelés különböző elektronikus eszközök és az antennák felhasználható az amatőr rádiós gyakorlat. A sávszélesség a szabály hallanak pomeni. Felbecsülhetetlen tulajdonsága a szándék, hogy megosszák egymással tapasztalataikat és a tudás más amatőrök, čo bez pochyby kladne ovplyvellenőrzi és segíti a fejlődését csodálatos hobbi.

Amikor séta a vidéken, és ott találkozik az emberek különböző pobehujúcich nevetséges antennák kezében, - ha igen nestrieľajte vadászok, miután - ha normális turista, ezek nem azonnal hívja a rendőrség, vagy nagyon valószínű, hogy a SIS -- - ezek nem kémek vagy záškodníci, amatőrök is szentelt a képzés, akár közvetlenül, akár versenyzésre incádiovom tájfutás (ROB), egyébként népszerű nevén foxhunting. Ők a vágta át a rádió vevőt találni a rejtett adó. Verseny a ROB is szerveznek különböző szinteken akár a világbajnokságon, a szervezők a 2002 Szlovákia jelenleg a. Ez a szektor is szükséges, hogy minden fizikai állapota, és ezért csoda, A ROB fizetett olyan kevés az emberek, Mert nem az a meleg kényelmét jól HAM Shack, HI, HI…